Weekend

Stemmen bag verdens bedste popsang

Fire vinylbokssæt med hele 36 pladesider beviser det, som mange af os allerede vidste: at Kate Bush er en af musikhistoriens allervigtigste sangskrivere.

Få sangskrivere i verden har skabt så unikt et univers som Kate Bush. I sommer fyldte hun 60 år, og nu genudgives hendes samlede diskografi som bokssæt i luksusudgaven.
Foto: Parlophone

Kate Bush var 19 år gammel, da hun indspillede sin debutsingle ”Wuthering Heights”. Den udkom for 40 år siden, men er ikke glemt. Langt fra. ”Wuthering Heights” – baseret på Emily Brontës roman af samme navn – nåede det øverste trin på hitlisterne i hjemlandet England samt Australien, Belgien, Italien, Irland og New Zealand, mens den nåede i top-10 i lande som Holland, Norge, Sverige og Schweiz, og rundt om i verden afholder man i disse år ”The Most Wuthering Heights Day Ever”, hvor fans iklæder sig kostumer og kopierer dansetrin fra den ikoniske musikvideo. Så sent som denne sommer blev sangens 40-års jubilæum markeret med massedans i røde kjoler på Balders Plads på Nørrebro i København.

Og hvorfor så alt det postyr? Ganske enkelt, fordi der er tale om en af musikhistoriens allerbedste popsange. Tekst, melodi, de skæve arrangementer og den svært iørefaldende produktion er af uhørt høj klasse, og sangen skulle naturligvis til tops på alverdens hitlister – ikke mindst fordi den udkom i en tid, hvor branche og publikum vægtede talent og kvalitet højest og endnu ikke var til fals for popstjerners evne til at række tunge og smide tøjet på scenen...

Læs også
Top job