Weekend

Virkelighedens ”Shawshank Redemption”

I 2015 lykkedes det to amerikanske livstidsfanger at flygte fra et højsikkerhedsfængsel i delstaten New York. Flugten, der foregik under jorden, kunne ikke være skrevet bedre i et filmmanuskript, og derfor fungerer den også glimrende i HBO’s nye serie ”Escape at Dannemora”.

Benicio Del Toro spiller den dømte morder Richard Matt, som forfører lederen af fængslets systue, den enfoldige Tilly (Patricia Arquette).
Foto:  Christopher Saunders/SHOWTIME

To kreative livstidsfanger i et højsikkerhedsfængsel, en gruppe lidt for magelige fængselsbetjente og en mindre intelligent kvindelig medarbejder med en solid livskrise forårsaget af et utilfredsstillende ægteskab og en trist hverdag – sådan lyder opskriften på den virkelige fangeflugt, der i bedste ”Shawshank Redemption”-stil fandt sted i USA tilbage i sommeren 2015.

Det var de to indsatte Richard Matt og David Sweat, begge dømt og fængslet for mord, som det lykkedes at flygte fra fængslet Clinton Correctional Facility i byen Dannemora i delstaten New York. Selve fangeflugten var så udspekuleret og utrolig, at den ikke kunne være skrevet bedre i et dramatisk filmmanuskript...

BRANCHENYT
Læs også