Weekend

Minimalistisk køreglæde fra Porsche

Porsche klar med enkle 718 T-versioner af den åbne Boxster og den lukkede Cayman, der er udstyret med basismotoren på 300 hk.

Porsche klar med enkle 718 T-versioner af den åbne Boxster og den lukkede Cayman, der er udstyret med basismotoren på 300 hk. Foto: Porsche

Dedikerede fans af Porsche vil helt sikkert hilse de nyeste og ekstra køreglade varianter af Boxster og Cayman velkommen.

De ruller ud med med betegnelserne 718 Boxster T og Cayman T, hvor den første er åben, og den anden lukket. De to modeller er bestykket med den 2,0 liters basismotor på 300 hk, og der er lagt op til nærmest minimalistisk køreglæde af den slags, som kun kan opleves på små snoede veje, lyder det fra producenten.

Her spiller en sænket sportsundervogn sammen med 20 tommer hjul og en manuel gearkasse med kortere skift i kulissen samt Porsches Torque vectoring, som trækker bilen hurtigere og mere stabilt rundt i sving, og tilhørende mekanisk spærredifferientiale på bagakslen. Men det vil også blive muligt at få modellen med Porsches PDK dobbeltkoblingsgearkasse.

Præstationerne for hedder her 0-100 km/t. på 5,1 sek. med manuelt gear og 4,7 sek. med PDK automatgearet og Sport Chrono-pakken, mens topfarten er 275 km/t.

Helt specielt for denne model er en ekstraordinær dynamisk montering af gearkassen, som sikrer færre vibrationer. Det er noget, som ud over at forbedre køredynamikken også giver en mere komfortabel kørsel på udfordrende veje.

Med i standardudstyret er også Porsches omtalte Sport Chrono Pakke hvor bilen kan sættes op til Normal, Sport, Sport Plus samt individuelle køreindstillinger.

Inden døre er modellerne bestykket med T-trim der, ud over logo i nakkestøtterne, bl.a. også omfatter et GT Sports-læderrat.

Porsche har fjernet infotainmentsystemet for at give bedre vægtfordeling og, som en bonus, plads til en større kardanboks i de små topersoners sportsvogne. Det specielelle Porsche Communication Management (PCM) Module kan dog bestilles uden merpris.

Udvendigt kan modellerne bl.a. kendes på afgangsrør i sort højglans, mens de som noget ekstraordinært kan fås i specialfarverne Lava Orange og Miami Blue.

Danske priser eller tidspunkt for lancering kendes ikke.

Læs også
Top job