Weekend
0

Test af Apple MacBook Air 2018

MacBook Air er genopstået i mindre format med en væsentlig bedre skærm.

Apple MacBook Air 2018. Foto: Apple

Apple MacBook Air 2018

Processor: 1,6 GHz Intel Core i5-8210Y

Skærm: 13,3″ IPS, 2560 x 1600, 227 ppi

Hukommelse: 8 GB ram, 2133 MHz

Lager: 256 GB PCIe SSD

Grafik: Intel HD Graphics 617

Mål: 30,4 x 21,2 x 1,56/0,41 cm

Vægt: 1,25 kg

Batteri: 50,3 Wh, op til 13 timer

Web: apple.dk

Den store nyhed på MacBook Air er, at den gamle, lavopløste skærm endelig er erstattet af en moderne Retina-skærm. Mål og vægt er skrumpet yderligere, men alligevel har computeren en større touchpad og et tastatur med fingeraftrykslæser.

Lyden har fået en reel opgradering. Indvendig er der selvfølgelig mere moderne teknologi, ikke mindst den nye sikkerhedschip T2. Det samme gælder portene, der nu i lighed med resten af sortimentet helt er gået over til USB-C.

Hvis man har en gammel MacBook Air, som man gerne vil opgradere, er 2018-modellen et godt skridt fremad. Den opleves som hurtigere og er både mindre og lettere. Men frem for alt har den endelig fået en højopløst skærm med god farvegengivelse. At den anvender samme USB-C-porte som andre nye Apple-produkter, er praktisk, selv om en opgradering fra den gamle model indebærer, at man må anskaffe adaptere.

Prisen er dog steget betydeligt, især hvis man vælger mere lagerplads. Hvis det er fleksibilitet, man leder efter, skal man måske se på en 12 tommers MacBook i stedet, mens den simpleste MacBook Pro er meget hurtigere og ikke meget dyrere.

+ Endelig en god skærm. Mindre og lettere. Fingeraftrykslæser og bedre touchpad.

- Grafikken er ikke den hurtigste. Kun to USB-C-porte. Ikke længere så billig

Læs hele testen på lydogbillede.dk

Artiklen er publiceret i samarbejde med Lyd og Billede

BRANCHENYT
Læs også