Weekend

Høj Hyundai skærper kampen mod Nissan Qashqai

Hyundai Tucson får et let facelift, som holder den inde i kampen om crossover-kunderne.

Den mellemstore Hyundai Tucson crossover har en imposant front med en kølergrill af Audi-dimensioner. Inden døre er den ellers solide bil dog noget mere ydmyg. Foto: Jens Overgaard Hyundai Tucson er et rummeligt og velkørende alternativ til Nissan Qashqai. Foto: Jens Overgaard Kabinen er blevet mere velfungerende, efter at skærmen er flyttet op som en selvstændig enhed. Den klare skærm er på otte tommer i testbilen. Foto: Jens Overgaard Tucson er en rummelig og praktisk høj bil, hvor bagagerummet kaperer 513 liter. Foto: Jens Overgaard

Det er muligt, at frontløbere som Nissan Qashqai henter megen ære for at skubbe bølgen af nye høje crossovere i gang. Men i slipstrømmen gemmer der sig mange alternativer, der nok er underspillede, men bestemt byder på indre værdier. Hyundai Tucson er et af dem. Det koreanske høje bud i mellemklassen har netop fået et facelift, som sammen med lavere priser skal få modellen ind på nethinden hos de fortsat flere danskere, som kigger på en af de lidt højere bilmodeller.

Det sker til priser fra omkring 255.000 kr. for den billigste model med 132 hk benzinmotor og grundudstyr, mens den mindste diesel med 115 hk koster fra 275.000 kr. Vi tester det næstbilligste udstyrsniveau, kaldet Trend, den lidt større dieselmotor på 136 hk, automatgear med dobbeltkobling og en pris på 330.000 kr. ..

Læs også