Weekend

Hvidløg, harissa og honning: Det hvinende søde følger det brændende stærke

Krydderierne kom med Saharas karavaner og Middelhavets galejer. Olien flød fra de spredte olivenlunde, mens frugterne bugnede i de grønne oaser. Det sammenbragte tunesiske køkken har blandede rødder.

Dadler plukkes i ørkenens oaser. Foto: Getty Images Det var romerne, som bragte oliventræer med til Tunesien, da området var en romersk provins. Foto: Getty Images Fyldet i den tunesiske nationalret couscous kan variere og være med eller uden kød. Foto: Getty Images

Gylden, tyktflydende og med kraftig smag. I supper, gryderetter og kager. Som dyppelse, dressing og friture. Olivenolie er ikke til at komme uden om i Tunesien. Selv snupper tuneserne endda en skefuld olie med citronsaft, hvis de mærker en snigende forkølelse, eller hvis maven slår knuder...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også