Weekend
0

Verdens største fotokonkurrence: Den bedste dansker endte på en tredjeplads

Sony World Photography Awards, der onsdag aften blev uddelt ved en stor prisfest i London havde deltagere fra 195 lande, og der blev indsendt 326.997 bidrag.

Blandt de tre danske fotografer, der var nomineret til en pris ved prestigefyldte Sony World Photography Awards, som onsdag aften blev afviklet ved en stor prisfest på Hotel Hilton Park Lane i London, var det freelancefotografen Thomas Nielsen, der klarede sig bedst.

Den 12. udgave af konkurrencen, der regnes for verdens største fotokonkurrence, slog i år alle tidligere rekorder: Fotografer fra i alt 195 lande indsendte tilsammen intet mindre end 326.997 bidrag.

Thomas Nielsen, der arbejder med base i København, blev nummer tre i den professionelle sportskategori med en billedserie, der skildrer fodbold i England på alle planer.

Freelancefotografen Peter M. Madsen var med sin serie ”Memento Mortem” – inspireret af de hollandske 1700-talsmalere – nomineret i kategorien Still Life, men kom ikke blandt de tre øverste i kategorien.

Det lykkedes heller ikke for Tobias Kobborg Kristensen at komme til tops i den særlige kategori for studerende. Han blev udtaget til Sony World Photography Awards på baggrund af en billedserie, der skildrer hverdagen for en ung, ambitiøs løber fra Kenya, og han deltog i selve konkurrencen med en serie, som går tæt på to homoseksuelle inderes hverdag i New Delhi.

Tobias Kobborg, der er 24 år, studerer på andet år fotojournalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus.

Vinderen af den særlige kategori for studerende blev spanske fotografelev Sergi Villaneuva, der deltog med en billedserie, der skildrer appelsinhøsten i Spanien.

En af konkurrencens helt store priser – nemlig Photographer of the Year – blev tildelt den 35-årige italienske fotograf Federico Borella, der deltog med en billedserie, der skildrer en sammenhæng mellem klimaforandringer og selvmord blandt mandlige landmænd i Tamil Nadu, der ligger i Sydindien.

I sin serie skildrer han dels landskaberne, efterladenskaber fra de afdøde farmere, og han er gået tæt på deres efterladte.

Vinderen af kategorien Open Photographer of The Year blev amerikaneren Christy Lee Rogers, der vandt prisen for billedet ”Harmony”, der er optaget under vand, og som i sin kombination af lys og mørke, farver, bevægelse og andre virkemidler skaber en stemning, der leder tanken hen på baroktidens malerkunst.

Endelig kan nævnes, at den 18-årige Zelle Westfall fra USA vandt kategorien Youth Photographer of the Year, og det skete med et portræt af veninden Abuat.

Tidligere er offentliggjort, at Nadav Kander, der har base i London, fik prisen for sit livslange bidrag til fotografiet.

I forbindelse med uddelingen af Sony World Photography Awards uddeles også Zeiss Photography Award, og årets vinder blev den amerikanske fotograf Rory Doyle for sin billedserie om sorte amerikanere, der lever som cowboys.

I forbindelse med Zeiss-prisen var den danske fotograf Ken Hermann i øvrigt shortlistet med blandt andet dette foto:

Endelig blev den danske fotojournalist og tidligere skuespiller Inger Rønnenfelt for nogle uger siden i den åbne klasse valgt som årets bedste danske fotograf. Dette med et billede af en ung giraf i Københavns Zoologiske have:

Du kan læse meget mere om Sony World Photography Awards og vinderne her.

Den 18. april åbnes på Somerset House i London den årlige udstilling af samtlige vinderbilleder, og udstillingen kan ses her frem til den 6. maj. Senere sendes udstillingen på verdensturné.

Tilmeldingen til Sony World Photography Award 2020 åbner den 1. juni 2019, og billeder kan i alle kategorier uploades på World Photography Organisations webside.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også