Weekend

Skibet hedder Christianshavns Kanal

Mesterkokken Jeppe Foldager har fundet sig godt til rette ved Christianshavns Kanal.

Jeppe Foldager har tidligere vundet sølv ved Bocuse d’Or og har været køkkenchef på nu hedengangne Alberto K, hvor hans arbejde var vidt berømmet: Nu er han forankret i Restaurant Kanalen. Foto: Nicolai Lorenzen De hvide asparges var fulgt af friterede fjordrejer i hel form – og lige til at spise. Foto: Nicolai Lorenzen Et spejlæg ser banalt ud, men er genialt til at samle smagen og få det hele til at gå op i en højere enhed. Foto: Nicolai Lorenzen Kogte og syltede kartofler ledsagede lidt røget kuller. Foto:  Nicolai Lorenzen Sæsonrigtig sommerbuk. Foto: Nicolai Lorenzen

Det regnede. For nu at sige det mildt. Himlen vekslede mellem solstrejf og monstrøse skybrud, og man havde måttet aflyse den koncert, vi skulle havde været til: ”Vi Sidder Bare Her”, Jørgen Leth & co. ved Christianshavns Bådudlejning, og det var vel nok ærgerligt, men så var der trøst at hente ikke så langt derfra, hvor man også bare kunne sidde og lege Kim Larsen på første klasse; Lune Larsen sad der i mange år med en kølig pilsner på sit lår, der er andre muligheder.

Restaurant Kanalen på Wilders Plads er solidt forankret på restaurantscenen. Dens smukke placering på kanalen indbyder nærmest til sæsonrigtig, klassisk gastronomi, og det er, hvad man får; Jeppe Foldager kom fra Restaurant Niels på Nobis Hotel, et meget kort ophold. Han har tidligere vundet sølv ved Bocuse d’Or og været køkkenchef på nu hedengangne Alberto K, hvor hans arbejde var vidt berømmet – undtagen af Michelin-guiden...

BRANCHENYT
Læs også