Weekend

Insekter på skoleskemaet kan nedbringe gigantisk madspild

Folkeskolen kan blive en problemknuser i fødevaresektoren, hvis eleverne får tilstrækkelig viden om og smag for larver, biller og græshopper. Jyllands-Posten var med en dag, da fremtidens forbrugere smagte på fremtidens fødevarer.

Veninderne Maria Baajour, Malak Matahen, Malika Bak Jensen og Asia Di Nicola (baggrunden) har tilberedt forskellige smagsprøver af insekter, som de serverer for skolekammeraterne. Foto: Stine Bidstrup Insekter i madlavning. Nørre Fælled Skole. Insekter i madlavning. Nørre Fælled Skole. På Nørre Fælled Skoles fritidshjem passer børnene en lille insektfarm, som skal gøre dem nysgerrige og sultne på fremtidens fødevarer. Foto: Stine Bidstrup Insekter i madlavning. Nørre Fælled Skole.
Eskil Oftedal Wulff  i 0. klasse. Insekter i madlavning. Nørre Fælled Skole.
Fårkyllinger. Insekter i madlavning. Nørre Fælled Skole. Græshopper stegt med sesam og lime var journalistens favorit. Foto: Stine Bidstrup

På Nørre Fælled Skole i Københavns Nordvest-kvarter er lærere og elever samlet til høstfest under nogle blå pavilloner i den ene ende af den vindblæste skolegård.

I løbet af det forgangne skoleår har sjetteklasserne haft til opgave at passe en lille insektfarm med henblik på at konsumere de små kryb. Under en truende himmel har de denne dag indbudt resten af skolen til en slags tapas med stærk-søde græshopper i sesam og lime, kiks og chokoladekage bagt med melormemel...

BRANCHENYT
Læs også