Weekend
0

»Vi er så tæt på at gøre tang mainstream«

Meget tyder på, at tang kan bruges i både fødevarer og dyrefoder. Alligevel er den klimavenlige afgrødes økonomiske potentiale endnu ikke boblet op til overfladen i Danmark. Minister opfordrer alle, som arbejder med innovative tang-projekter, til at søge støtte.

Fotobyline Laura Krogh

Nordisk Tang i Grenå dyrker og høster tang, der skal bruges som fødevarer. Kristian Ottesen, direktør for Nordisk Tang, sanker tangen til madlavning og viser tangmarken ved Grenås kyst.

En harsk lugt af kællingehår hænger over kysten på tippen af Djursland. På et stykke mark ligger en flok køer i middagsheden og gumler på de afgrøder, de har fundet på land. Marken fortsætter ned i Kattegats spejlblanke overflade, som brydes, idet Kristian Ottesen med en stor spand surret om livet vader ud for at klippe topskud af de forskellige tangarter, som gror på virksomhedens ca. 100 allokerede meter strand...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også