Weekend

En halvgammel målmand, en tyndbenet stopper, en konfirmand og en minister

Her er dem, du skal holde godt øje med i den ny sæson i Superligaen: Vi har udvalgt en interessant profil fra hver af de 14 klubber i Superligaen.

To spillere, der kan brage igennem: Mikkel Damsgaard fra FCN og Mustapha Bundu fra AGF. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvem bliver den kommende sæsons Joni Kauko? For et år siden var der ikke ret mange såkaldte fodboldeksperter, der havde luret, at en finsk håndværkertype ville ende med at fremstå som en af sæsonens bedst præsterende spillere. I Randers FC luskede Joni Kauko rundt på midtbanen, hårde tacklinger til højre og venstre, masser af hovedstødsdueller, men ikke noget, der lå over gennemsnittet. Så skiftede han i al ubemærkethed til Esbjerg, en oprykker, og det lignede et skridt ned. Men hov: Joni Kauko og hans holdkammerater passede sammen. Alt faldt i hak. Finnen fik en position længere fremme på banen, pludselig viste det sig, at A) han kunne spille fodbold, og B) han kunne lave mål.

Vi har kigget de 14 Superliga-klubbers trupper igennem for at pejle os ind på, hvem der kan blive et lyspunkt i den kommende sæson. Der er gamle kendinge iblandt, spillere, der skal til at toppe, hvis de vil noget med deres fodbold, men også nye navne, som har anvendt den seneste sæson til at køre sig i stilling. 14 spillere – en af dem må for pokker da få et Joni Kauko-år?..

BRANCHENYT
Læs også