Weekend

Joachim Andersen er den dyreste danske fodboldspiller nogensinde

Lyon betaler 224 millioner kroner for Andersen, som bliver den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

Joachim Andersen viser sin nye spilletrøje. Philippe Desmazes/AFP

Solen skinner ekstra meget på danske Joachim Andersen denne sommer.

Fredag blev det officielt, at den franske storklub Lyon har købt fodboldstjernen for intet mindre end 224 millioner. Det bekræfter Joachim Andersens medierådgiver, Morten Crone Sejersbøl, på et pressemøde.

Det gør den 23-årige Joachim Andersen til den dyrest handlede danske fodboldspiller nogensinde.

»Det er en stor dag for mig, med en masse nye indtryk. Jeg har skrevet under med en fantastisk klub, og jeg er glad for, at alt er på plads,« siger Joachim Andersen.

Efter to år i den italienske klub Sampdoria får han fremover hjemmebane på Parc Olympique Lyonnais i Lyon, og det vil årligt indbringe forsvarsspilleren 22 millioner kroner efter skat.

Første gang den unge dansker blev bekendt med den franske interesse var omkring jul, og derfra gik det stærkt:

»Første gang jeg hørte om det var omkring juletid, og så i marts begyndte vi at skubbe på for at få et skifte igennem. Derfra havde jeg en masse snakke med scouts og trænerne i klubben. Men i marts kunne jeg mærke, at det for alvor begyndte at rykke på sig,« siger Joachim Andersen.

Med kontrakten slår han sin forsvarskollega og tidligere rekordholder Jannik Vestergaard, der i 2018 blev købt af engelske Southampton for svimlende 180 millioner kroner. Prisen er dog ikke noget, der får den unge dansker til at føle et større pres.

»Ærlig talt er det ikke noget, der strejfer mig. Det er en sjov rekord at have, men prisen er noget, klubberne forholder sig til. Det har ikke noget med mig at gøre, jeg tager det bare som et skulderklap,« siger Joachim Andersen.

Drømmen om Champions League

I november sidste år forlængede den danske forsvarsspiller ellers med Serie A-klubben Sampdoria til 2022. Men den kontrakt er nu skiftet ud med en ny med Olympique Lyon, der lyder på fem år frem til 2024.

Interessen for det danske forsvarstalent, der endnu ikke har haft sin debut på A-landsholdet, har været stor, fortæller Joachim Andersen. Skal man tro rygterne, havde europæiske klubber som Milan og Tottenham også set sig lun på Joachim Andersen. Det er dog ikke noget, hovedpersonen ønsker at bekræfte.

Lige nu fokuserer han kun på sin nye klub, som har fået hans underskrift, fordi det var her, han så muligheden for mest spilletid og chancen for at spille med om de største titler.

»Jeg er selvfølgelig ikke garanteret en startplads, men jeg tror på, at jeg nok skal komme til at spille, så længe jeg gør det godt. Og så vil jeg vil rigtig gerne spille Champions League-fodbold,« siger Joachim Andersen.

Kampen om pokalen med de store ører har nemlig altid været en af forsvarsspillerens helt store drømme:

»Champions League er noget, som alle fodboldspillere drømmer om. Jeg har fulgt ligaen, siden jeg var helt lille. Derfor bliver det surrealistisk, at skulle spille Champions League-fodbold hver tirsdag og onsdag, fordi normalt ligger jeg hjemme på sofaen, og ser det,« siger han.

Lyon sikrede sig en tredjeplads i den franske liga i forårets sæson. Dermed kan den unge dansker - hvis han får spilletid - se frem til, at skulle spille Champions League.

Et mål om at debutere på landsholdet

Joachim Andersen har allerede fra en tidlig alder udmærket sig som et af Danmarks største forsvarstalenter, og har flere gange repræsenteret Danmark på en række forskellige ungdomslandshold. Men selvom han de forgående sæsoner har spillet samtlige minutter for italienske Sampdoria, har Joachim Andersen endnu ikke haft sin debut på banen for A-landsholdet iført rødt og hvidt.

I marts blev han udtaget til det danske landshold før kampene mod Kosovo og Schweiz. Det resulterede dog ikke i spilletid for den 23-årige fodboldspiller, der med sit skifte til Lyon håber på, at det kan laves om.

»For at komme på landsholdet, skal man spille en masse fodbold i sin klub. Når jeg spiller for Lyon, håber jeg på, at det kan skabe en chance på landsholdet snart,« siger Joachim Andersen.

Selvom sommeren ikke startede forrygende ud for Joachim Andersen, der måtte melde fra til EM i Italien med U21-landsholde på grund af skade, virker alt til, at vinden er vendt. Allerede på lørdag starter han sin træning i Lyon.

Læs også