Weekend

Her er den måske mest miljøvenlige dieselbil

I den nye Mercedes-Benz E300 de spiller en moderne plug-in hybrid sammen med en højeffektiv dieselmotor.

En klassisk Mercedes-Benz E-Klasse, men modellen her er en avanceret plug-in hybrid, endda med dieselmotor, hvilket gør den særdeles velegnet både til bykørsel på ren el og motorveje, hvor forbrændingsmotoren tager over. Foto: Christian Schacht Merprisen for teknikken virker rimelig, og bilen er samtidig lynhurtig takket være en samlet ydelse på 306 hk. Foto: Christian Schacht De to små bogstaver dækker over, at bilen er en dieselhybrid og med et batteri på 13,5 kWh til at sørge for strøm til elmotoren. Foto: Christian Schacht På det store display kan man holde øje med energistrømmene. Foto: Christian Schacht Ulempen er, at batteriet fylder så meget, at bagagerummet er voldsomt indskrænket. Foto: Christian Schacht Oplaningen kan foregå ved en almindelig stikkontakt og tager ca. fem timer. Foto: Christian Schacht Stikket til den indbyggede lader sidder bag på bilen. Foto: Christian Schacht

Stilheden er øredøvende. Ikke en lyd er der i den sorte Mercedes-Benz. Ingen vibrationer. Heller ikke nogen raslen fra dieselmotoren.

Tværtimod suser jeg helt lydløst gennem myldretidstrafikken. Og nej, jeg har ikke fået fingre i et dansk eksemplar af den nye Mercedes EQC-elbil. ..

Læs også