Weekend

Stor offensiv: De kommende måneder bugner af nye crossovere

Danskerne er vilde med de små, høje biler. I løbet af de næste 6-7 måneder kommer der fire vigtige crossovere.

Danske bilkøbere, unge som ældre, er vilde med de kompakte, høje biler, også kaldet crossovere. I løbet af det næste halve år kommer der fire nye modeller, en af dem er Ford Puma. Foto: Ford Den nye Renault Captur ligner sig selv, bagtil er der dog kommet nye vandrette baglygter. Bilen kommer i slutningen af året og skulle være mere rummelig. En nyhed er, at den kommer som plug-in hybrid. Foto: Renault Den nye Peugeot 2008 kommer i første kvartal næste år, formentlig i marts. Den er blevet større end i dag, får helt nyt design, og der kommer en version, der kører på ren el. Foto: Peugeot Skoda Kamiq skulle blive klassens mest rummelige bil, når den kommer til landet i løbet af første kvartal næste år. Motorprogrammer kendes fra bl.a. VW T-Cross, som den deler teknik med. Foto: Skoda Ford Puma er en helt ny crossover med sportsligt design, men rummelig kabine og stort bagagerum. Den kommer til foråret og med motorer, der kører som såkaldt milde hybrider. Foto: Ford

Moden skifter. Også i bilbranchen, og netop nu er det de små, men højere crossovere, der hitter, når danskerne skal købe bil.

Renault Captur var den første kompakte crossover, som vi også kalder dem, da den kom frem i 2013, fulgt af Peugeot 2008, og det var de to franskmænd, der etablerede en helt ny klasse af biler. Bygget på kendte minibiler, men mere robuste og lidt mere rummelige. Og selvfølgelig med en lidt højere kørestilling. I alt kører der 15.000 stk. Captur og 13.000 stk. Peugeot 2008 rundt på de danske veje, så succesen har været markant. ..

BRANCHENYT
Læs også