Weekend

På Kaphalvøen spiller havet hovedrollen

Idylliske fiskerlejer, vilde bølger og afslappet badeliv. Kaphalvøen og False Bay i Sydafrika har alt, hvad man kan ønske sig af en god ferie ved havet – plus et dyreliv, der næsten overgår fantasien.

I weekenden søger folk fra Cape Town til False Bay for rekreation. Foto: Thomas Linder Thomsen

The Peninsula, halvøen ned til Kap Det Gode Håb, ligner en stenalderøkse, der er blevet hamret ned i det vilde og voldsomme Atlanterhav. Kystlinjen er grov og skarp, og nogle steder helt nede sydpå er der ikke engang plads til en lille stribe strand mellem hav og bjerg. Helt sydligst troner fyrtårnet på Cape Point over havet ned mod Sydpolen og den mere beskedne lillebror, Kap Det Gode Håb – kendt af enhver søfarer som et af de allerfarligste og mest lunefulde farvande i verden.

Det finkornede og bløde sand langs False Bay, Kaphalvøens bugt mod øst, glitrer om kap med de lune og blide bølger. Her ligger en række små fiskerlejer, der har vokset sig store og udviklet sig til feriebyer med caféer, bistroer, kunstgallerier og antikvitetsbutikker. Stranden er bred og indbydende, havet tæt besat af badende og surfere, windsurfere og sejlere. Intet er så smukt, som når solen kaster sine første, rødgyldne morgenstråler over Kalk Bay og Fish Hoek...

BRANCHENYT
Læs også