Weekend

Ham skal Danmark især passe på i aften

Tidligere georgisk landsholdsspiller peger på en nøglefigur for hjemmeholdet i mandagens fodboldlandskamp.

Daivt Devdariani har tidligere spillet for FC Tbilisi, FC Olimpi Rustavi og AGF. Arkivfoto: Christian Lykking

Davit Devdariani har spillet flere landskampe for Georgien, og den tidligere AGF-angriber har et vist kendskab til den trup, som den georgiske landstræner, Vladimir Weiss, har udpeget til at spille mod Danmark i Tbilisi mandag aften kl. 18.00.

Da Georgien i foråret tabte 1-5 i kampen, sad Davit Devdariani og ærgrede sig over, at en bestemt spiller ikke kunne stille op: Jano Ananidze.

»Han er den bedste offensive spiller på holdet, en playmakertype. Han er god med bolden, ikke så stærk fysisk, men han er en klog spiller, han bevæger sig godt og laver fine afleveringer,« siger Davit Devdariani om Jano Ananidze, der er tilknyttet den russiske klub Spartak Moskva.

Georgien varmede op til kampen mod Danmark med en testkamp mod Sydkorea, og da bragte Jano Ananidze sit land foran 1-0 i en kamp, der endte 2-2.

»Mod Danmark i Parken spillede georgierne alt for defensivt, og de manglede flere af de bedste offensive typer. Normalt spiller landsholdet langt mere offensivt, især under den nuværende træner, Vladimir Weiss. Faktisk spiller de ofte flot fodbold med vægt på teknik,« siger Davit Devdariani, som også peger på Valeri Qazaishvili, til daglig ansat i San José Earthquakes i USA som en offensive type, der kan drille Simon Kjær og hans kolleger.

Med 10 mål i 41 kampe er Valeri Qazaishvili den, der har lavet flest mål på landsholdet i den aktuelle trup, hvor den hårdføre anfører Jaba Kankava med sikkerhed ikke kommer i kamp søndag, da han er i karantæne.

I den georgiske trup er desuden Randers FC-fløjen Sana Lobjanidze, der blev skiftet ind i de sidste 20 minutter af opgøret mod Sydkorea.

BRANCHENYT
Læs også