Weekend

Ny tryghedsundersøgelse: Her er verdens sikreste byer

Tokyo topper som den sikreste by i verden, mens København indtager en ottendeplads.

Tokyo topper i tryghed, men andre japanske byer er også godt med. Foto: Marine Gastineau Sammen med Yokohama er Tokyo et af verdens mest tætbefolkede metroområder med næsten 38 mio. indbyggere. Foto: Marine Gastineau

Hvis tryghed er et vigtigt parameter, når du skal booke din næste ferierejse, kan der være inspiration at hente i en ny liste over verdens sikreste byer, som The Economist Intelligence Unit netop har udgivet. Det fortæller det amerikanske nyhedsmedie CNN på basis af den nye måling.

I alt 60 byer er blevet målt på parametre som datasikkerhed, personlig sikkerhed, sundhedssikkerhed og infrastrukturel sikkerhed.

Og noget tyder på, at tryghedssøgende ferierejsende med fordel kan rette feriekikkerten mod Japan. Således er Tokyo verdens sikreste by, mens Osaka indtager en tredjeplads. Eneste andet land med to byer på listen er Australien. Sydney er listens nummer fem, mens Melbourne er nummer 10.

København er imidlertid også godt med og placerer sig på en ottendeplads. Det er der kun en anden europæisk storby, der overgår – nemlig Amsterdam i Holland, der løber med fjerdepladsen.

Terror, klimaforandringer og uro spiller ind

Ifølge CNN viser rapporten også, at vores opfattelse af sikkerhed er under forandring. Terrorangreb og naturkatastrofer udløst af klimaforandringer har fået folkene bag rapporten til også at se på faktorer som de enkelte byers nødberedskab, transportfaciliteter, katastrofeforsikring og it-sikkerhedsberedskab.

Helt aktuelle begivenheder har dog også haft indflydelse på årets liste. Hongkong, der lå på en niendeplads ved sidste måling i 2017, er således rykket helt ned på en 20. plads i år på grund af den seneste tids voldsomme demonstrationer.

Ser man på listens bund, ligger Lagos i Nigeria nederst som nummer 60. Caracas i Venezuela, Yangon i Myanmar, Karachi i Pakistan og Dhaka i Bangladesh får årets øvrige bundplaceringer.

Top-10: Verdens sikreste byer

1. Tokyo, Japan

2. Singapore

3. Osaka, Japan

4. Amsterdam, Holland

5. Sydney, Australien

6. Toronto, Canada

7. Washington D.C., USA

8. København, Danmark og Seoul, Sydkorea

10. Melbourne, Australien

Kilde: The Economist Intelligence Unit

BRANCHENYT
Læs også