Weekend

»Man kan ikke lade være med at spørge sig selv, om seksuel vold ville have en langt større samfundsmæssig bevågenhed, hvis det hovedsagelig var mænd, der var ofrene.«

Netflix-serien ”Unbelievable” fortæller den sande historie om en pige, der ikke bliver troet, og om en voldtægt, der ikke kom alene.

»Mit hjerte blev knust,« siger skuespilleren Kaitlyn Dever, der spiller hovedrollen som Marie Adler. Hun kendte ikke til historien, før hun fik tilsendt manuskriptet til Netflix-serien, der bygger på en sand historie om en voldtægt. Foto: Beth Dubber/Netflix ”Unbelievable”. ”Unbelievable”.

Den 11. august 2008 anmelder den 18-årige Marie Adler en voldtægt til politiet. En maskeret mand er trængt ind i hendes hjem og har forgrebet sig på hende. Men snart begynder politiet at mistænke, at Marie Adler ikke fortæller sandheden. Da politiet presser hende, siger hun, at det hele var en løgn. I 2011 begynder to kvindelige politibetjente at undersøge en serie voldtægter, og Marie Adlers sag bliver taget op igen. Det viser sig, at hun har talt sandt. En voldtægtsmand er på fri fod, og Marie Adler er ikke det eneste offer.

Historien om Marie Adler og et retssystem, der fejler fatalt (”Marie” er Adlers mellemnavn, og det navn, som bliver brugt i alle fortællingerne om hende), bliver første gang fortalt af T. Christian Miller og Ken Armstrong i den Pulitzer-prisvindende artikel ”An Unbelievable Story of Rape” i Propublica i 2015. Historien bliver også udgivet i et længere format som bog, ligesom den også optræder i episoden ”Anatomy of Doubt” (”Tvivlens anatomi”) på This American Life-podcasten. ..

Læs også