Weekend

Elbiler i pæn vækst

Flere modeller og overkommelige priser løfter salget af elbiler, som år til dato er på 3.196 stk., hvor Tesla Model 3 er i sikker front.

Tesla Model 3 kan fås med anhængertræk og findes i tre varianter. Det er sammen med fornuftige priser og leveringstider med til at få salget op. Foto: Christian Schacht BMW i3, som har fået et facelift og længere rækkevidde, holder sig pænt i toppen. Foto: BMW Hyundai Kona Electric er populær, men den kommer ikke op på siden af Tesla. Foto: Christian Schacht

3.196 biler syner ikke meget ud af et samlet bilsalg på 173.627 eksemplarer i årets første ni måneder. Alligevel er det bemærkelsesværdigt, at der nu er kommet mere gang i salget af elbiler herhjemme. I samme periode i fjor var der kun solgt få hundrede elbiler.

Det er ingen hemmelighed, at udskydelse af en afgiftsstigning og en række nye modeller, hvor Tesla Model 3 er trækhesten, har sat mere gang i salget af elbilerne. Salget sommeren over har fastslået tendensen fra tidligere på året, hvor Tesla Model 3 sætter sig på det meste af sendefladen. ..

BRANCHENYT
Læs også