Weekend

Solid, letkørt og stilren SUV

Audi Q3, som vi tester med den opgraderede dieselmotor på 150 hk og automatgear, er en modebil uden dikkedarer.

Audi Q3 er stadig en modebil. Den er ikke alene en høj SUV, men har også en vis x-faktor. Foto: Jens Overgaard Kabinen er designet i samme stilrene snit som de ydre linjer. Visse materialer er indbydende, mens der også er billigere, hårdere overflader. Foto: Jens Overgaard Den store, flade berøringsskærm er klar, hurtig og passer god til det minimalistiske interiør. Skærmen er dog følsom over for mærker efter fingeraftryk. Foto: Jens Overgaard Linjerne er skærpet hele vejen rundt i Q3’eren, der byder på god plads indendørs og er letkørt. Foto: Jens Overgaard

Mere kant uden at støde hverken design-forhistorien eller kunderne. Det var det svære ophav for Audis chefdesigner, Marc Lichte, da han for fem år siden satte sig i instruktørstolen med den bundne opgave at forny Audi-programmet fra top til tå og på en måde, så modellerne hver især fik mere personlighed.

Et af de mest klare eksempler på missionen er den høje Q3, der i første generation havde nærmest badekars-udflydende former, og den nye fra i fjor er blevet strammet op i linjerne som en atlet i de sidste måneder op til et maraton. ..

BRANCHENYT
Læs også