Weekend

Kendt instruktør gør dansk film- og musikcomeback - har hyret store stjerner ind

Den kendte danske musiker og instruktør Søren Kragh Jacobsen vender tilbage til dansk spillefilm med "Lille Sommerfugl."

Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster skal lede an i filmen. Foto: Rolf Konow/pr Filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen har i mange år været en kendt skikkelse i dansk kultur. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

Efter en rum tid med andre projekter har Søren Kragh Jacobsen sat sig for endnu engang at instruere en dansk spillefilm. Den kommer til at bære navnet ”Lille Sommerfugl.”

Rollelisten til filmen bærer præg af mange genkendelige navne. Blandt andet bliver hovedrollen indtaget af Jesper Christensen, der skal spille landmanden Ernst.

»Den stædige landmand og svineavler Ernst og hans livsledsager Louise inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus med både dansktop musik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største... I løbet af én lang festlig, berusende, overraskende, gribende og vemodig aften pibler sandhederne frem, og familien sættes på den ultimative prøve,« lyder det i en beskrivelse af filmen i en pressemeddelelse.

Det er blevet Karen-Lise Mynster, som skal indtage rollen som konen Louise.

Også Mia Lyhne kommer til at være med i filmen i en rolle som forsmået svigerdatter. Rollen som hendes mand og altså parrets søn indtages af Peder Thomas Pedersen, der mest er kendt for satire som den ene halvdel af Gramsespektrum og senere med roller i forbindelse med Wulffmorgenthaler.

I pressemeddelelsen nævnes også, at Sarah Grünewald medvirker i filmen. Grünewald er lige nu aktuel som vært for tv-programmet Vild med Dans, men er også kendt for tidligere roller i forskellige tv-serier og film.

Trods navnkundige skuespillere på rollelisten er instruktøren Søren Kragh Jacobsen måske stadig selv det største navn involveret i filmen.

Kragh Jacobsen er således kendt som en af de fire dogmebrødre i dansk film, hvor Lars von Trier, Thomas Vinterberg og Kristian Levring var den øvrige del af kvartetten.

Søren Kragh Jacobsen har tidligere skabt film som ”Vil du se min smukke navle?”, ”Gummi-Tarzan” og ”Drengene fra Sankt Petri,” men er også kendt for sin musikalske karriere, der blandt andet resulterede i hittet ”Kender du det” - måske bedre kendt som ”Mona, Mona, Mona.”

Den nye film ”Lille Sommerfugl” kommer da også til at involvere instruktørens evner inden for musikken, da dansktop-musik bliver en markant del af filmen.

I pressemeddelelsen fremgår det, at Søren Kragh Jacobsen selv har skrevet »flere nye sange« til filmen.

Sidst, Kragh Jacobsen stod som instruktør på en dansk spillefilm, var i 2013 med filmen ”I Lossens Time” med Sofie Gråbøl.

Dengang nåede anmelderne ikke helt op at ringe. Der var dog stadig rosende ord og fire stjerner at hente flere steder.

Siden har Søren Kragh Jacobsen holdt en kort pause fra spillefilm. I stedet har han blandt andet været medinstruktør på første sæson af DR-dramaet ”Bedrag.”

Tidligere har Kragh Jacobsen vundet Sølvbjørnen for filmen ”Mifunes sidste sang.”

BRANCHENYT
Læs også