Weekend

Se, hvem der er nummer ét blandt de fineste: Tripadvisors brugere har kåret verdens bedste gourmetrestauranter

Verdens bedste finere restaurant ligger i et gammelt tempel i Beijing. Det har rejseplatformen Tripadvisors brugere afgjort. Se også, hvilke andre restauranter verden over, der er værd at rejse efter.

The Jane i belgiske Antwerpen med det spektakulære rum blev nummer fem på Tripadvisors liste over de mest populære gourmetrestauranter. Foto: PR

Et tempel med rødder tilbage til Qing-dynastiet. Et friskt, minimalistisk indre. Og et internationalt køkken, der er opdateret med de nyeste kulinariske trends. Det er opskriften på succesen bag restaurant TRB Hutong i Beijing, der netop er blevet kåret til verdens bedste finere spisested af rejseplatformen Tripadvisor på basis af brugernes anmeldelser.

Og det er da også fine ord, TRB Hutong får med på vejen.

»Et moderne, kvalitetsbetonet internationalt køkken, der ikke er overgjort eller overpyntet. Den rene, ligefremme indretning og belysning danner smukt parløb med menuerne,« lyder et af skudsmålene.

Tripadvisors kåring er baseret på de bedømmelser, brugerne har bidraget med igennem et helt år. De spisesteder, der er med på listen, har konsekvent fået gode vurderinger og ros af rejsende fra hele verden.

To franske blandt de bedste

Franskmændene, hvis køkken traditionelt har været synonymt med kulinariske oplevelser af allerfineste art, er også godt repræsenteret. De sætter sig på hele to pladser på Tripadvisors liste over verdens bedste finere spisesteder.

På en andenplads kommer restauranten Epicure i Paris. Her tryller den Michelin-dekorerede køkkenchef Eric Frechon med fransk cuisine, og det gør han så godt, at en Tripadvisor-bruger beskriver hele oplevelsen som perfekt – lige fra maden og servicen til atmosfæren og attituden.

I det sydvestlige Frankrig, i kommunen Saint-Jean-de-Luz, finder man restauranten Le Brouillarta, der indtager listens sjetteplads. Den er kendetegnet ved sit sæsonbetonede køkken, og køkkenchef Guillaume Roget lægger vægt på autenticitet; bl.a. udvælges produkter som lam, grøntsager og ost nøje fra landbrug i Baskerlandet eller Landes, ligesom fisk og skaldyr kommer fra den nærliggende fiskeauktion.

Inden for geografisk rækkevidde

Europa er i det hele taget pænt repræsenteret på listen. På tredjepladsen ligger den italienske Ristorante Villa Crespi, der foruden to Michelin-stjerner kan bryste sig af en smuk beliggenhed. Køkkenchefen hedder Antonino Cannavacciuolo, og hans filosofi er at bringe smagene fra Piedmont sammen med smagene fra middelhavsområdet Campania.

På Villa Crespi kan man vælge mellem en smagsmenu til godt 1.100 kr. og a la carte-retter til priser, der starter ved knap 300 kr. for en linguine med blæksprutte og rugbrødssovs.

Også The Jane i belgiske Antwerpen, El Celler de Can Roca i spanske Girona og Adam’s i Birmingham i Storbritannien skulle være et europæisk stop værd ifølge Tripadvisors brugere.

Fra Cancun til Chiang Mai

Franskmændene og europæerne løber imidlertid ikke med det hele. Listen over de bedste finere restauranter udgøres af et spændende felt, der er spredt ud over hele verden.

Den mexicanske by Cancun er eksempelvis hjemsted for Restaurante Benazuza, der ligger nummer fire. Her møder man et moderne mexicansk køkken, der er blevet udsat for molekylærgastronomiske tvists. Retterne serveres som en smagsmenu, og oplevelsen er kun for voksne.

Topti: De bedste finere restauranter

1 TRB Hutong, Beijing, Kina

2 Epicure, Paris, Frankrig

3 Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio, Italien

4 Restaurante Benazuza, Cancun, Mexico

5 The Jane, Antwerpen, Belgien

6 Le Brouillarta, Saint-Jean-de-Luz, Frankrig

7 David’s Kitchen, Chiang Mai, Thailand

8 El Celler de Can Roca, Girona, Spanien

9 Aramburu, Buenos Aires, Argentina

10 Adam’s, Birmingham, Storbritannien

Kilde: Tripadvisor

I det stik modsatte verdenshjørne venter listens nummer syv, David’s Kitchen i Chang Mai i Thailand. Her er køkkenchefen, blot kaldet Chef O, specialist i bøffer, og han står bag en god sovs, der langsomt reduceres fra 50 liter til blot 10 i løbet af to døgn. Hvis man har plads til mere, kan man slutte af med dessertkokken Khun Proms bud på den engelske favorit karamelbudding.

Endelig er Argentina repræsenteret på listen med den sofistikerede og intime Aramburu i hovedstaden Buenos Aires.

BRANCHENYT
Læs også