Weekend

»Når vi synger ”Der er et yndigt land”, er det lige så alvorligt som i Parken«

Det danske mindretal i Sydslesvig er klar til EM i 2020 i fodbold. Et mesterskab, der afvikles for de 100 mio. europæere, der tilhører et mindretal.

Vi skal videre fra gruppespillet. Målet er som minimum at komme i kvartfinalen, siger Kaj Andersen, der er sportslig koordinator for holdet, der repræsenterer danskerne i Sydslesvig.  
Foto: Det sydslesvigske landshold Sydtyrol er forsvarende europamester fra mesterskabet i 2016, der blev afholdt af netop sydtyrolerne i Italien. Foto: Den europæiske mindretalsorganisation (Fuen) Når det tyske mindretal i Danmark går på banen er det med navnet Team Nordschleswig, men på ryggen står der på en blanding af sønderjyske og tysk "Æ Mannschaft". Foto: Team Nordschleswig

Mandag aften skal det danske herrelandshold på udebane i Irland forsøge at kvalificere sig til EM i fodbold i 2020. Men uanset resultatet i Dublin vil Dannebrog med garanti blive luftet ved en EM-slutrunde i fodbold næste år.

Det danske mindretal i Sydslesvig, syd for den dansk-tyske grænse, er et af de mindretal, der stiller et hold ved EM i fodbold for mindretal, Europeada. ..

Læs også