Weekend

Så vild bliver Fords første dedikerede elbil

Ford Mustang Mach-E får lang rækkevidde og cockpit inspireret af Tesla, når den kommer til Danmark om et års tid.

Ford Mustang Mach-E vil komme i to forskellige batterivarianter: standard rækkevidde (75,7 kWh lithium-ion-batteri) og udvidet rækkevidde (98,8 kWh batteri). Sidstnævnte variant med baghjulstræk har en forventet rækkevidde på op til 600 km. Foto: Ford Ford er medejer af det europæiske netværk af lynladere, Ionity, og Mach-E kan lade med op til 150 kW. Foto: Ford Bag rattet er ligheden med Tesla slående takket være den enorme skærm på 15,4 tommer, men der er også klassiske instrumenter foran føreren, dog digitale. Foto: Ford Topmodellen kommer først i midten af 2021, men så for GT-modellen også det, som svarer til 485 hk. Foto: Ford Der er indbygget en række stilelementer fra Mustang-sportsvognen, bl.a. de karakteristiske baglygter med lodrette lameller. Foto: Ford

Strømmen af nye elbiler fortsætter, men denne elbil er alligevel noget helt særligt. For det første er det Fords første deciderede elbil, for det andet er det især navnet, der vækker opsigt: Ford Mustang Mach-E.

Bilens Mustang-betegnelse har allerede skabt stor opstandelse på især de sociale medier, hvor flere kritikere anfører, at det er skandaløst at bruge det legendariske Mustang-navn til en elektrisk SUV, mens de mere nøgterne bilfans fremfører, at det er en benhård betragtning fra Ford, der ligger bag. Når man ikke ligefrem er først med en ny elbil, gælder det om at larme lidt ekstra, og på sigt bliver det lettere at trænge igennem til forbrugerne med det kendte Mustang-logo på bilen, anfører de. ..

BRANCHENYT
Læs også