Weekend

»Sommetider skal man lave noget grimt«

Mia-Louise Mailund Smith er en kvinde med et stort “ork”. Det har intet med uhyggelige væsner fra Ringenes Herre at gøre, men betyder blot, at hun er et menneske, som orker meget. Derfor har tekstildesigneren nu kastet sig ud i glaskunst og papirklip – for det er sådan, man udvikler sig; ved at prøve noget nyt og indimellem turde lave noget uskønt. 

Mia-Louise Mailund Smith får ikke ondt i hænderne, når hun klipper i timevis. Til gengæld kan hun mærke, at det er anstrengende for øjnene at fokusere på de små detaljer. Foto: PR Tekstildesigneren Mia-Louise Mailund Smith får ikke ondt i hænderne, når hun klipper i timevis. Til gengæld kan hun mærke, at det er anstrengende for øjnene at fokusere på de små detaljer. Foto: PR

Det var en af lærerne på Bernadotteskolen, hvor hendes søn går, som introducerede hende for udtrykket “at have et stort ork”. Den beskrivelse kunne tekstildesigner Mia-Louise Mailund Smith genkende sig selv i.

Hun orker simpelthen meget, og det er en af grundene til, at designeren hele tiden bliver ved med at udfordre sig selv ved at kaste sig ud i nye materialer. Hun har både lavet kunsttryk på papir og tekstiltryk på puder og sengetøj, og nu er hun gået i gang med at lave glaskunst og papirklip. ..

BRANCHENYT
Læs også