Weekend

Bæredygtighed i fokus på store vintersportsdestinationer

Bæredygtighed er blevet en vigtig faktor, når skiturister skal vælge rejsemål. Skisportsdestinationer i Sverige og Italien rider med på bølgen og indfører nye miljørigtige tiltag.

Valle d'Aosta satser grønt. Foto: Gughi Fassino

LED-lys langs langrendssporene. Vedvarende energi. Og et farvel til plastic. Det er nogle af de tiltag, svenske skisportsdestinationer har indført i bestræbelserne på at tiltrække flere af tidens miljøbevidste rejsende. Og noget tyder på, at det også fremover vil være en klog vej at gå. Et stigende antal skiturister vil nemlig gerne have den grønne samvittighed i orden, når de suser ned ad skibakkerne.

Alene herhjemme svarer 50 pct. af de adspurgte i en ny Yougov-undersøgelse således, at det har stor eller afgørende betydning for valget af rejsemål, at en skidestination har en miljøvenlig profil. For blot to år siden var tallet 40 pct. Det skriver Visit Sweden i en pressemeddelelse.

Den svenske turistorganisation hilser udviklingen velkommen.

»Det er positivt at se, at flere og flere danskere går op i at tage på en miljøvenlig skiferie – eller befinde sig på en skidestination, der iværksætter grønne tiltag. Det er tilsvarende positivt, at så mange svenske skidestinationer iværksætter en lang række forskellige miljøvenlige og CO2-reducerende tiltag, for at kerneproduktet – snesikkerhed, lækker indkvartering og god sikkerhed på pisterne – bliver så miljøvenligt som muligt. Miljøet betyder med andre ord noget for både skidestinationer og de danske skigæster,« lyder det fra Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Også i italienske Valle d’Osta har de lokale skisportssteder investeret i miljøet forud for den kommende sæson, der for alvor begynder i denne weekend. På det populære italienske skisportssted er der især fokus på vandkraft. Bassiner i højderne skal være med til at opsamle vand og nedbringe vandforbruget – bl.a. skal vand fra den kunstige sø Alpe Forca, der ligger i 2.313 meters højde, betjene over 100 snekanoner i området til skråningerne mellem Colle Sarezza og Colle Bettaforca. Byggearbejdet på den kunstige sø Alpe Forca blev afsluttet i august måned.

BRANCHENYT
Læs også