Weekend

Veritabel pariser – i Aarhus

Nogle adresser tiltrækker liv. Det gør Jægergårdsgade 65.

Klassisk Bistro 65  trækker livet og lyset til. Foto: Mikkel Berg Pedersen Der er travlt på Klassisk Bistro 65 i Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen Peberbøffen på Klassisk Bistro 65 er virkelig en peberbøf, hurra for det. Foto: Mikkel Berg Pedersen Snegle er en herlig bistroklassiker. Foto: Mikkel Berg Pedersen Foie gras – naturligvis. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Nu skal der virkelig meget til at ødelægge mit humør. Tænkte jeg, da jeg gik op ad Frederiksgade nogle få minutter efter Liverpools videre kvalifikation i Champions League med Salahs fantastiske mål dansende for nethinden og en sund sult i maven, klokken var trods alt ni. Mærkeligt, at der ikke var flere folk på gaden for at få afløb for deres glæde, tænkte jeg også, men det var der ikke; det var en stille aften i byen, indtil vi nåede adressen Jægergårdsgade 65, hvor Klassisk Bistro 65 ligger. Den syntes at suge alt liv til sig, der var et leben indenfor – måske også, fordi bistroen annoncerer sin åbningstid som »17.30-sent,« hvilket jo er betryggende for enhver festabe.

Nogle adresser kan sådan noget. Senest oplevede jeg det på vinbaren Bout du Monde i Beaune, hvor vi traskede gennem tavse, døde gader for pludselig at åbne døren til en vinfest af den anden verden, som fik os til at glemme både tiden, og at verden nogensinde skulle få ende. ..

BRANCHENYT
Læs også