Weekend

Godt bespist i Næstved

Årets Kok 2019 har slået sig ned i Næstved og serverer sikker, klassisk mad.

Ejer og restaurantchef Brian Østerbro Jensen  har en fortid på restaurant Babette. Foto: Gregers Tycho Risotto på hvedekerne var en smuk servering. Foto: Gregers Tycho MadanmeldelseRestaurant “B-Spis”Sct Peders Kirkeplads 9NæstvedSouschef Nicky Arentsen. Stegt due – helt klassisk. Foto: Gregers Tycho Der er god plads i restauranten. Foto: Gregers Tycho

Næstved er vel ikke ligefrem berømt som gastronomisk destination, men det har lokale folk besluttet at gøre noget ved. De introducerer sig selv som »Næstveds nye samlingspunkt for både byens indbyggere og erhvervsdrivende og for alle besøgende, som sætter pris på god gastronomi med smagen og den gode oplevelse i højsædet. B-spis ligger helt centralt i Næstved mellem Axeltorv og Skt. Peders Kirke med udsigt til kirken og byder på både restaurant, vinbar, catering, mad ud af huset, mødelokaler og mulighed for privat dining.«

Lidt af det hele, forstår man, og det er nok lige præcis sådan, det skal være, hvis den slags skal være en succes. En restaurant er ikke stærkere end sit kundegrundlag, det er værd at huske på. Kokke er ikke digteren, der kan frembringe mesterværker på forfrosne kvistkamre, kokke kræver kunder i butikken, og det får man ved at tænke bredere end som så. Og så har B-spis endda også åbent til frokost, hvad der bestemt ikke er nogen selvfølge på disse kanter...

BRANCHENYT
Læs også