Weekend

Flere turister besøgte utraditionelle rejsemål i 2019

Myanmar, Puerto Rico og Iran topper listen over de lande, der oplevede den største vækst i turismen sidste år. Det viser tal fra FN’s Verdensturismeorganisation, UNWTO.

Buddhistisk munk betragter Bagan-tempelområdet, en af de attraktioner, som trækker et stigende antal turister til Myanmar. Foto: Getty Images

40,2 pct. Så mange flere turister fik forbundsstaten Myanmar i 2019 i forhold til 2018, og Myanmar var dermed – og trods masser af negativ medieomtale – det land, der oplevede den største fremgang i turismen. Det beretter The Independent på baggrund af tal fra FN’s Verdensturismeorganisation, UNWTO. Også Puerto Rico fik markant flere turister i 2019 – hele 31,2 pct. – mens 27,9 pct. flere rejsende valgte Iran som deres rejsemål.

Fælles for de tre destinationer er dog, at stigningen sker fra et lavt udgangspunkt. Men også, at det ikke er helt risikofrit at rejse ud for at opleve landenes spektakulære natur og rige kultur. Man bør derfor være opmærksom på de aktuelle forhold og tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning.

I Myanmar kan der f.eks. være risiko for naturkatastrofer og politisk uro; Puerto Rico kan blive særlig hårdt ramt af orkaner og tropiske storme, og for Irans vedkommende har Udenrigsministeriet netop ændret sikkerhedsniveauet i rejsevejledningen.

På baggrund af den aktuelle politiske situation i Iran forudser The Independent da også, at landet vil få færre turister i 2020.

Flest besøgte Frankrig og Spanien

En række rejsemål, der tidligere har været ramt af terror, oplevede også en fremgang i turismen sidste år. Det gælder Egypten, der i 2019 fik 21,1 pct. flere turister end året før, Tyrkiet, der gik 14 pct. frem, og Tunesien, der fik en vækst på 13,6 pct., skriver The Independent.

Omvendt faldt besøgstallet til Sri Lanka og Hong Kong med hhv. 18 og 18,8 pct. Begge lande oplevede uro i 2019 i form af terroranslag og folkelig opstand.

Selv om flere turister sidste år satte kursen mod de mindre kendte og tidligere terrorramte rejsemål, var det de helt klassiske destinationer Frankrig og Spanien, der tiltrak allerflest turister sidste år. Over 90 mio. besøgte således Frankrig, mens næsten 84 mio. turister valgte at rejse til Spanien.

Størst vækst

1. Myanmar 40,2 pct.

2. Puerto Rico 31,2 pct.

3. Iran 27,9 pct.

4. Uzbekistan 27,3 pct.

5. Montenegro 21,4 pct.

6. Egypten 21,1 pct.

7. Vietnam 16,2 pct.

8. Filippinerne 15,1 pct.

9. Maldiverne 14,9 pct.

10. Bahamas 14,6 pct.

Kilde: The Independent

BRANCHENYT
Læs også