Weekend

Tak for årgangsvin og boblebad

Når mit exitskilt bliver tændt, vil jeg gerne spise her, et sidste pitstop på vej mod udgangen.

Bistro Boheme på Esplanaden er et samlingssted for livsnydere. Foto: Stine Bidstrup Der er spejlæg, og så er der Thøstesens spejlæg. Foto: Stine Bidstrup De friterede østers sad lige i skabet. Foto: Stine Bidstrup De indbagte kammuslinger var også en æstetisk nydelse. Foto: Stine Bidstrup Køkkenchef Pernille Vejrum river trøffel over Per Thøstesens Spejlæg. Foto: Stine Bidstrup

»Jeg drikker lige en øl,« sagde min ledsager, som stod der, da jeg kom ind ad døren, for man går lige ind i baren, der er noget parisisk over det. Der var ganske meget leben allerede. Esplanaden er jo en adresse, man forbinder mindre med liv og glade dage end med Mærsk Mc-Kinney Møllers tilknappede målrettethed, men langt om længe går solen ned og virkeligheden på hæld, og så skal der være noget til ganen; lige i nærheden finder man Lauterbachs Lumskebugten, men hvis man virkelig vil ligne en stjerne og finde sin sommer-don juan i samme åndedrag, så er det nok her på Bistro Boheme, det foregår.

Vennerne venter på gadehjørner og i caféer, og på Bistro Boheme, der åbnede i 2007, er vennerne til daglig mest forretningsfolk. Men hvis man – som jeg nogle gange gør – står på altanen en lørdag aften i en nærliggende femtesalslejlighed og kigger ned på Esplanaden, så trækker Bistro Boheme øjet til; liv og lys. Næsten som Paris. Det er selvfølgelig også meningen. ..

BRANCHENYT
Læs også