Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Coronavirus får turistmål til at reklamere med tomme gader

Flere asiatiske turistdestinationer lider under svigtende besøgstal på grund af coronavirussen. I Kyoto går de nye veje for at vinde de udenlandske gæster tilbage.

Corona rammer verden
Bambuslunden i Arashiyama i udkanten af Kyoto. Foto: Getty Images

Selv om ingen endnu har overblik over, hvad coronavirussen kommer til at have af negative konsekvenser for rejsebranchen, så kan man begynde at se tegn på, at turismesektoren lider på ellers velbesøgte asiatiske destinationer.

Nedgangen i antal rejsende har også ramt den japanske storby Kyoto, som normalt er et stort hit blandt udenlandske besøgende. Det får nu byens turistbranche til et at reagere med nye og kreative tiltag, som skal lokke gæsterne tilbage til den historiske by. Det fortæller det amerikanske nyhedsmedie CNN.

Og paradoksalt nok er det netop den nye situation med få besøgende, der reklameres med. En gruppe butiksejere fra det historiske Arashiyama-kvarter i den vestlige udkant af Kyoto har lanceret en kampagne med navnet suitemasu Arashiyama, der kan oversættes til ”det tomme Arashiyama”.

På billeder viser kampagnen nogle af områdets mest populære turist-hotspots, hvor der nu er god plads til at tage perfekte selfies uden et væld af andre turister i baggrunden. Et foto viser f.eks. Arayshiyamas berømte bambuslund med de sigende hashtags #nopeople og #nowisthetime.

Kyoto, som tidligere var hovedstad i Japan, er hjem for ikke mindre end 17 Unesco-sites og besøges normalt af tusinder af turister dagligt, men coronavirussen har lagt en dæmper på rejselysten. En væsentlig årsag til nedgangen i turister er ifølge CNN også, at Kina i januar forbød grupperejser fra Kina til udlandet i et forsøg på at inddæmme spredningen af sygdommen med det officielle navn covid-19. Japan havde ca. 9,6 mio. rejsende fra Kina i 2019. Det var en tredjedel af det samlede antal turister i Japan sidste år.

Coronavirus har på nuværende tidspunkt har smittet op mod 100.000 mennesker, hvoraf over 2.000 er døde – heraf langt størstedelen i Kina.

BRANCHENYT
Læs også