Weekend

Henning Jensen skriver fremragende og viser stor sans for både dramaet og psykens anatomi i erindringsværket ”Gennem glasvæggen”

Skuespiller Henning Jensen har skrevet en sober og indsigtsfuld bog om at leve med en depression.

Skuespiller Henning Jensen. Foto: Robin Skjoldborg

At dramaet bruser i årerne på Henning Jensen – gennem årtier en af vores allerdygtigste skuespillere – fornægter sig ikke, når man som læser lader sig suge ind i erindringsværket ”Gennem glasvæggen”, der specifikt handler om hans liv med den depression, der ramte ham i foråret 1978. For Jensen kender alle dramaturgiens koder og ved præcis, hvordan man stykker et forløb sammen, så det fremstår ikke bare sandt, men også interessant.

Det er Jensen selv, der har skrevet ”Gennem glasvæggen”, og det, at der (i hvert fald tilsyneladende) ikke er brugt en ghostwriter, giver teksten et særligt nærvær. For der er ikke tale om en personligt udleverende biografi, der på dyneløftende – i Se & Hør’sk forstand – vis går intimt tæt på hovedpersonen, men derimod et meget personligt retrospektivt blik på en periode i skuespillerens liv, der i voldsom grad var præget af hans depressive sind. ..

BRANCHENYT
Læs også