Weekend

Aalborg er gadekunstens højborg: »Alle kan opleve stor verdenskunst lige uden for døren, uden at det koster en krone«

Aalborg har på få år slået sig op som højborg for streetart i Danmark. Med byens 67 værker af store internationale urban art-kunstnere og flere på vej drømmer projektleder Lene Kirk om at forvandle Aalborg til en international kultur- og kunstby.

Den franske kunstner Seth, der har en baggrund i tegnefilm og tegneserier, står bag gavlmaleriet her på Østerbro 41 i Aalborg. Værket hedder Jack in the Box. Foto: René Schütze Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Løkkegade 12 Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Christiansgade 1A Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Christiansgade 1A Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Christiansgade 1A Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Hadsundvej 59 Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Løkkegade 12 Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Hadsundvej 59 Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Løkkegade 12 Vi sætter fokus på streetart i Aalborg til sommerserie om kunst i det offentlige rum. Østerbro 41

»Vi kan ikke male, når det regner,« siger den tyske streetartkunstner Andreas von Chrzanowski, som også går under kunstnernavnet Case Maclaim. Sammen med sin samarbejds- og livspartner, Samira, har han søgt ly for regnen i Kirk Gallery i Aalborg, hvis vægge er fulde af urbane kunstværker. Lun sommerregn siler ned udenfor, så dagens malerarbejde er sat på hold. Sporadiske malingpletter pryder Maclaims sorte cowboybukser i blå, hvide og brune nuancer og afslører, at parret kommer direkte oppe fra byens nye, store gavlmaleri.

Kirk Gallery ligger midt i Aalborg – en by, som på få år har slået sig op som højborg for streetart i Danmark. På en halvmur, som ligger lige rundt om hjørnet, har den portugisiske streetartkunster Vhils med bor og mejsel hugget et barneansigt ind i en pudset mur. Lidt længere nede ad Løkkegade har amerikanske Oliver Vernon forvandlet en beige mur til et 20 meter højt, abstrakt gavlmaleri, hvor skarpe farver og former smyger sig om hinanden. ..

BRANCHENYT
Læs også