Serier

Coronafæstning: »Kanarieøerne skal være et globalt laboratorium for sikker turisme«

Få steder i Spanien er man så afhængig af turisme som på De Kanariske Øer. Nu skal en storstilet satsning bringe turisterne tilbage – og måske vise resten af verden vejen for fremtidens coronasikre turisme.

Corona rammer verden
De fascinerende vandrende klitter, Dunas de Maspalomas. Foto: Martin Thomas En mennesketom Plaza Mayor i Las Palmas. Foto: Martin Thomas Gran Canaria vil ikke kun kendes for badeferie og godt vejr, men også for sikkerhed og tryghed. Foto: Martin Thomas Med 650 indbyggere er Isla de la Graciosa den mindste af de beboede kanariske øer. Foto: Getty Images Rejsebogsforfatter og turismeekspert Míchel Jorge Millares er født og opvokset på Gran Canaria. Foto: Tato Goncalves

Cristina del Río har en mission: at få turisterne tilbage til De Kanariske Øer og gøre det på en ”coronasikker” måde.

Hun står i spidsen for et team på mere end 200 personer nedsat af det kanariske turistministerium, som med støtte fra FN’s turismeorganisation (UNWTO) arbejder for at redde øgruppens livsvigtige turistindustri. De Kanariske Øer er en af de regioner i Europa, som er mest afhængig af turisme. Det populære feriemål i Atlanten tager hvert år imod 15 millioner besøgende, og næsten 90 pct. af de tilrejsende er internationale turister. Øgruppen, som blandt andet omfatter Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote, er den tredje mest besøgte region i Spanien, og 40 pct. af de lokale arbejdspladser afhænger af turisme. På nogle øer er det helt op til 80 pct. ..

BRANCHENYT
Læs også