Weekend

Restaurantanmeldelse: I den syvende himmel ved Sletten Havn

Og det er der heldigvis råd for. Restaurant Sletten, en rask spadseretur fra kunstmuseet Louisiana, er et fremragende, stilsikkert valg til en frokost i havnen.

Udsigten fra Restaurant Sletten i Humlebæk er vederkvægende. Foto: Stine Bidstrup Slethvar med strandkål og morkel – enkel og smågenial. Foto: Stine Bidstrup Ibero-gris er højeste mode – ikke altid velbegrundet. Dette stykke var virkelig godt. Foto: Stine Bidstrup Køkkenchef Kasper Klitten Byrsing (tv.) og restaurantchef og sommelier Jacob Thorning Christiansen er et sikkert hold. Foto: Stine Bidstrup

Man lever adstadigt og værdigt i Sletten Havn. Bevæger sig ikke for hurtigt rundt, det er ikke passende, der er tid til en snak, og hvis man er fisker eller pensionist også til en kop kaffe eller måske endda en formiddagsøl. Det manglede bare. Man skal have sjælen med, det tager sin tid, og tiden går, som tiden har for vane – og som den kun kan gå i en havn. I hvert fald at dømme efter den solbeskinnede onsdag til frokost, da vi besøgte stedet.

Den gamle strandvej er smal og kroget og emmer af fiskerleje snarere end mondæn overklasse, om end huspriserne her nu godt kan følge med, er jeg bange for. Idyl koster jo. ..

BRANCHENYT
Læs også