Weekend

Derfor må du aldrig opbevare din vin i køkkenet

Det er ikke nogen nyhed, at danskerne holder af et godt glas rødvin, men mange af os opbevarer ikke altid vinen korrekt, og det kan gå ud over kvaliteten. Sol, temperaturudsving, lav luftfugtighed og vibrationer kan nemlig forvandle en dyr drue til eddike.

Det kan føre til en noget skuffende skål, hvis du har opbevaret din vin forkert. Foto: Unsplash/Scott Warman

Mange kan måske nikke genkendende til at få en god flaske rødvin forærende, og da man ikke har en vinkælder – og måske også gerne vil have den stående fremme og pynte lidt – ender den grønne flaske oven på køkkenskabet. Sammen med alle de andre flasker, man har fået med tiden, og som man gemmer til en særlig lejlighed.

Men så når den dag endelig kommer, smager vinen enten af prop eller bare decideret dårligt, og så har ventetiden været forgæves. For selv om man siger, at en vin kun bliver bedre med årene, så er det bestemt ikke lige meget, hvordan man opbevarer vinen i tiden mellem produktionen, og at man drikker den. ..

BRANCHENYT
Læs også