Weekend

10 små danske øer, som er værd at besøge lige nu

Der er næsten uanede muligheder for at tage på øferie i Danmark. Denne sommer er der særlige tilbud på overfart til øerne som en del af regeringens sommerpakke.

Ørkenen på Anholt er noget ganske særligt. Foto: Tom Nørgaard Snup en gratis tur med Ærøfærgerne. Foto: Picassa Sol, sommer og militærhistorie på Ertholmene. Foto: Getty Images Enkelte gårde på Læsø bærer fortsat de meget særprægede tangtage, som er noget unikt for øen. Foto: Travelbook Størsteparten af Anholts samlede areal på 22 kvadratkilometer udgøres af Ørkenen. Foto: Tom Nørgaard Ærøskøbing er en af Danmarks smukkeste købstæder. Foto: Kasper Orthmann Andersen Nordby Bakker på Samsø er et af øens smukke naturområder. Foto: Tom Nørgaard

Det kunne være, at det skulle være i år, at man skulle tage på opdagelse i det danske øhav. Med rejserestriktioner og midlertidigt nedlagte rejseruter har mange allerede besluttet sig for at holde ferie i Danmark, og nu er det blevet endnu mere attraktiv at være turist i eget land.

I hele juli måned er der nemlig gratis færger til cyklister og gående, og i august og september er der billigere færger til de populære danske småøer – også for biler. Dermed er det helt oplagt at tage på hop rundt blandt øerne i Danmark denne sommer. Vi har set nærmere på nogle af de stærkeste oplevelser i det danske øhav. ..

BRANCHENYT
Læs også