Weekend

Madanmeldelse: Limfjordens Hus imponerer med sit helstøbte vandkantskøkken

Helt ude på odden i Limfjordsbyen Glyngøre duperer en tidligere Michelin-kok med sin nyåbnede restaurant, der leverer stilsikker og ekstremt velsmagende gourmet light til fair priser.

Restaurant Limfjordens Hus ligger helt ude på odden i første parket til Limfjordens vande lige ved siden af det gamle rød-hvide fyr fra 1911, som er Glyngøres vartegn. Der er også liv i den gamle fiskerihavn. Foto: Søren Vendelbo Desserten bestod af friske danske hindbær med hybenrose, bitter kakao og letpisket fløde og en jordbærsorbet. Dertil var der frysetørret hindbær, knust marengs og bitter kakao på toppen. Foto: Søren Vendelbo Starteren på Limfjordens Hus bestod af en belgisk vaffel med svampecreme, syltede løg, karse og morgenfrueblade. Foto: Søren Vendelbo Hovedretten var en bistro-klassiker; grillet oksebavette med aromatisk pebersauce. Der var grillet hjertesalat med bløde løg og råsyltede løg samt masser af grønne krydderurter på toppen. Foto: Søren Vendelbo Let saltet tatar af okseinderlår med tomat, pebercreme, tørret sort oliven, sprød crouton af brød, gærflager og eddike og masser af karse. Foto: Søren Vendelbo Her ses retten med pandestegt torsk med sauce lavet på ekstra lagret Vesterhavsost. Dertil en kartoffelkompot med stegt zucchini, syltet grøn tomat og grønne urter på toppen. Foto: Søren Vendelbo Kok og indehaver af restaurant Limfjordens Hus Rasmus Overgaard Kardyb har rykket familien fra København til Glyngøre efter mere end 10 år i hovedstaden på en stribe toprestauranter. Han er selv opvokset på Mors, mens hustruen stammer fra Durup. Foto: Søren Vendelbo Første servering bestod af blåfinnet tun råmarineret i ponzu og ledsaget af en gærmayo og frisk æble. Tunen var dækket af et lag grillet grønkål og var desuden garneret med peberrodsdrys. Foto: Søren Vendelbo

»Skal jeg ikke lige hente hovedet. Det er enormt,« svarede vores tjener og gjorde store øjne, inden han fes ud i køkkenet.

Vi havde fået nys om rovfisken, der var endt på vores tallerkener. Stedets nye forpagter, Rasmus Overgaard Kardyb, havde købt den på auktionen i Hanstholm for intet mindre end 37.000 kr., og det vækker altså en vis opsigt på disse kanter...

BRANCHENYT
Læs også