Weekend

”Bare lidt til” er titlen. Men ”ikke så meget”, har man lyst til at replicere

Selv om Simona Ahrnstedt hævder at ville løfte romancegenren, så er der ikke meget godt at komme efter i hendes seneste roman.

Forfatter Simona Ahrnstedt. Foto: Kate Gabor/Gutkind

Man må sige, at det er godt fundet på af det lille kvalitetsforlag Gutkind, der i år har stået bag så spektakulære udgivelser som Stine Piilgaards vestkystmesterværk ”Meter i sekundet”, Kristina Stoltz’ fabelagtige ”Paradis først” og Mikael Faldbakkens sorthumoristiske ”Vi er fem”. For bare at nævne et par stykker. Så hvis nogen skulle bilde mig ind, at der var sket et kvalitetsnybrud i romancelitteraturen, så skulle det være Gutkind.

Men der er desværre tale om gammel hvinende sød hvidvin på halvnye flasker i tilfældet Simona Ahrnstedts – eller »Skandinaviens romancedronning«, som hun lanceres som – nyeste kioskbasker ”Bare lidt til”. Og selv om historien om den smukke 28-årige stockholmer Stella, der vender tilbage til landsbyflækken Laholm for at rydde op i sine bedsteforældres knaldhytte og finde skjulte spor om sin fortid, på overfladen kunne se anderledes ud, så skal man ikke lade sig narre. Der går 13 af ”Bare lidt til” på dusinet. Det er fifty shades of svensk økolandmand og Danielle Steel for generation woke...

BRANCHENYT
Læs også