Weekend

Engang var trøflen en sydlandsk luksusvare. Nu finder flere og flere den i de danske skove

De kostbare trøfler dukker i stigende grad op i Danmark. Men kan de danske trøfler måle sig med de sydeuropæiske svampe, og hvorfor er det, vi pludselig finder flere af dem?

For køkkenchef på Restaurant Brace, Nicola Fanetti, er trøflen en vigtig ingrediens, der færdiggør mange af hans retter. Foto: Ólafur Steinar Gestsson Trøflernes smag varierer alt efter, om de har groet på ege-, kirsebær- eller æbletræer, fortæller Nicola Fanetti. Foto: Ólafur Steinar Gestsson Nicola Fanetti bruger italienske trøfler fra Marcia, Toscana, Umbrien eller Piemonte i sine retter. Foto: Ólafur Steinar Gestsson Klimaforandringerne kommer til at ændre naturen, men har ikke haft nævneværdig betydning for fremkomsten af trøfler, hvis man spørger Danmarks førende svampeekspert. Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Under det gulbrune nedfaldsløv og det øverste jordlag gemmer de sig. Knortede, sorte svampe i størrelsen fra små harelorte til solide knytnæver. Danske trøfler.

De seneste fem år er der dukket flere og flere trøfler op i den danske underskov, og entusiasterne investerer i trøffelhunde og dyrt udstyr, alt imens andre holder de helt specielle trøffelområder for sig selv. ..

BRANCHENYT
Læs også