Weekend

I grøften – og op igen - på Knudhule Badehotel

Gedigen mad og et suverænt vinkort, der er en rejse værd – Knudhule Badehotel er værd at besøge også uden for badesæsonen.

Anders Kalstrup og Dean Jespersen  står bag Knudhule Badehotel. Foto: Casper Dalhoff Udsigten er nydelig. Foto: Casper Dalhoff. Amerikansk ribeye  - på dagen ikke stegt til perfektion. Foto: Casper Dalhoff Perlehønen var saftig og dyb i smagen. Foto: Casper Dalhoff Kammusling  med en risotto, der ikke var helt skarp - men velsmagende. Foto: Casper Dalhoff

Der er restauranter, hvortil man primært kommer for at gå om bord i vinkortet. Så er det sagt. Eller rettere: Det er selvfølgelig langtfra alle, der kommer på disse restauranter af den grund, for der kan være alle mulige andre gode grunde til at komme der, men det er sådan nogle som mig og andre vinnørder – som det hedder. Og restauranterne er sådan nogle som La Beaugravière i Mondragon i det sydlige Rhône eller Ma Cuisine i Beaune. Eller for den sags skyld Malling Kro. Der er mange steder i verden. Eller for få.

Og det er ikke, fordi maden er dårlig på de steder, overhovedet ikke. Det er bare det, at vinkortet er så kort og så prisvenligt, at det tiltrækker sig opmærksomheden, så man lægger ikke bare vejen forbi, man gør en rejse dertil, med andre ord. Jeg havde glædet mig til dette her besøg...

BRANCHENYT
Læs også