Weekend

Lyden af Lego-klodser, et legetæppe fra 70'erne og et drys børnepsykologi blev opskriften på Ikea og Legos første fælles design

Som barn legede Ikea-designer Andreas Fredriksson meget med Lego. De erfaringer tog han med til bordet, da den nye Bygglek-serie, som Ikea og Lego har designet sammen, blev til.

Designere og teknikere fra Lego og Ikea mødtes til en række workshops, hvor de udviklede prototyper og prøvede sig frem ift., hvordan designet fungerede i praksis. Foto: PR »Lego kontaktede Ikea, fordi de gerne ville lave en ny opbevaringsløsning til deres klodser. De havde forsøgt flere gange selv, men havde ikke helt fundet det rigtige design, syntes de,« fortæller Ikea-designer Andreas Fredriksson, som har været med til at designe den nye Bygglek-serie, som er et samarbejde mellem Ikea og Lego. Foto: PR  I designprocessen havde Lego og Ikea en række "hands on" workshops, hvor de bl.a. byggede prototyper i pap – og legede med dem. Foto: PR Låget til den store Bygglek-kasse er den største Lego-del, Lego nogensinde har lavet. »Det er virkelig cool og super svært at lave,« fortæller Andreas Fredriksson. »Det ville Ikea aldrig have lavet på egen hånd, har de fortalt os, fordi det er så svært.« Foto: PR  Idéen med Bygglek er at skabe et rum for opbevaring af Lego-klodser, som man kan bygge på og lege med, og hvor man ikke behøver at afbryde legen, når man rydder op. Foto: PR 

I de sene 1970’ere sad Andreas Fredriksson i sit barndomshjem i Sverige og legede med Lego. Han bredte legetæppet ud, havde måske et par kammerater ovre og pakkede det væk igen, når det var tid til at lave lektier, spise aftensmad eller noget helt tredje.

I dag er Andreas Fredriksson designer for Ikea, og i et af hans nyeste projekter har han suget inspiration fra de mange timer, han som barn sad og rodede i Lego-klodser og byggede alverdens ting og sager ud fra fri fantasi. ..

BRANCHENYT
Læs også