Weekend

Hun bor i en jungle af spiselige planter: »Vi smider bare mad, møbler, tøj og mennesker ud«

Persille Ingerslev gik fra at leve i en verden præget af mangel og knaphed til at leve i en med gigantisk overflod – af planter, mad, mennesker og muligheder. Vejen derhen var at lave sin egen have. I sin egen lille lejlighed. Uden penge eller viden. Primært anlagt på madaffald. Nu er hun her for at fortælle, at du kan gøre det samme.

Det kommer an på årstiden, hvor lang tid Persille bruger på sine haver, både den udendørs og indendørs. Der skal i hvert fald vandes en halv time om dagen om sommeren. Og mens hun går og gør det, kan hun sagtens ende med at bruge en ekstra time på at forklare gårdens børn, hvordan det hænger sammen med agurkens drenge- og pigeblomster. Ungerne forstår det intuitivt det med planter, siger hun - meget bedre end de voksne.

Man skulle tro, at Persille Ingerslev havde været ved numerolog med det navn. Det bliver hun også tit spurgt om. For det virker som et påfaldende tilfælde at hedde noget så specielt og botanisk som Persille – og så nu være offentligt kendt ekspert i at hjemmedyrke planter og grøntsager.

Men det var ikke planlagt. Hun har ikke været ved numerolog; faktisk synes hun ikke, det er det rigtige sted at forsøge at ændre sit liv. Ikke for hende i hvert fald. Det rigtige for Persille Ingerslev var at finde tilbage til jorden. ..

BRANCHENYT
Læs også