Weekend

»Det virker, som om nutidens politikere er helt historieløse«

Letfordøjelig, men også vitaminrig kost om en skarp debattør.

Som mangeårig formand for Det Kriminalpræventive Råd og Europarådets Kommission mod Racisme og Intolerance, ECRI, har Eva Smith utrætteligt kæmpet for, at Danmark og Europa lever op til menneskerettighedernes bestemmelse om, at alle er født frie og lige og derfor skal sikres de samme rettigheder og muligheder. Arkivfoto: Tobias Selnæs Markussen/Ritzau Scanpix

Højspændt politisk aktualitet kan komme buldrende i overhalingsbanen som en uventet gave til en bogudgivelse. Det er, hvad der er sket for portrætbogen om juraprofessor Eva Smith. Da minkskandalen erobrede den politiske dagsorden, blev retssikkerhed et varmt emne, og når det gælder den, er Eva Smith altid en kapacitet, der er værd at gæste.

»Det går den helt forkerte vej med retssikkerheden i Danmark … Retssikkerhed handler om at beskytte den enkelte mod overgreb fra myndighedernes side. Men det forstår mange af nutidens politikere ikke. De tror, at retssikkerhed handler om, at borgerne skal følge sig trygge. Det er selvfølgelig også vigtigt. Det har bare ikke noget med retssikkerhed at gøre.«..

Læs også
Top job