Weekend

Anmeldelse: Der er stadig punch i handskerne hos Guy Ritchie og Jason Statham, selv om de næppe kan kaldes moderne – eller måske netop derfor

For 23 år siden imponerede britiske Guy Ritchie med sin hårdtslående og visuelt imponerende ”Rub, stub & to rygende geværer”, hvor Jason Statham også gjorde sin entré på verdensscenen. Nu er den kronragede actionbøf tilbage hos instruktøren, og der serveres hårdtslående machoenergi til modne mænd af i går.

Video: MGM Studios

Historien i ”Wrath of Man” har Ritchie og vennerne heldigvis købt i Frankrig af folkene bag filmen ”Le convoyeur” (2004). Der er således tale om en original blanding af en kupfilm og en hævnerfilm.

H (Jason Statham) ansættes i et pengetransportfirma, der ofte er ofre for plyndringer af lokale gangstere i Los Angeles og omegn. Det viser sig hurtigt, at han kan mere end sin almindelige skyde-abc, og derfra tager overraskelser og actionscenerne over. I det første kvarter er man ellers godt træt af replikker som »Vi er ikke rovdyrene – vi er byttet« eller den helt ekstremt platte og gumpetunge »Pull your asshole out of your asshole«. Hvad kan det overhovedet oversættes til på dansk andet end håndgribelige ærgrelser i biografsædet?..

BRANCHENYT
Læs også