Weekend

Nyt kapitel: Sådan går det nu for Lars Juhl, der fuckede sit liv op. Læs det nye kapitel her. Vi har låst en del af det op.

Unge talenter fyrer op under Michelin-drømmene med ny toprestaurant på Nørre Vosborg

Folkene bag herregårdshotellet Nørre Vosborg har skubbet den vestjyske beskedenhed til side med åbningen af en ny eksklusiv gourmetrestaurant, der vil bide skeer med landets bedste med moderne topgastronomi i smukke, historiske rammer.

Nørre Vosborg går for at være en af Vestjyllands bedst bevarede og betydeligste herregårde med en lang og spændende historie. Hovedbygningen er firelænget og omgivet af en voldgrav, og det er også her, at gourmetrestauranten N.V. Tasting er indrettet. Foto: Casper Dalhoff Nørre Vosborg er overraskende stort med de gamle avlsbygninger foran hovedbygningen og porttårnet, der markerer indgangen til anlægget. Her finder man konferencefaciliteter foruden stedets anden restaurant, der også betjener hotellets gæster. Foto: Casper Dalhoff Selve hovedbygningen, Gyldenstjerne Huset, er Nørre Vosborgs ældste bygning. Det er opført i biskop og studebaron Knud Gyldenstjernes ejertid tilbage i 1552. Foto: Casper Dalhoff Det er en ungt og ambitiøst hold, der står bag N.V. Tasting. Flere af dem har trods deres unge alder erfaring fra flere af landets bedste restaraunter. Her ses restaurantchef Mikkel Sørensen, assisterende køkkenchef Simon Yoon, tjenerelev Amalie Tarpgaard Nielsen og køkkenchef Kasper Skovgaard, der tidligere har været chef de partie på Geranium. Foto: Casper Dalhoff Her ses hoveddesserten, som havde hvid chokolade som bærende tema. Crème bavaroise ganeret med dutter af ganache, kagecrumble vendt med brændt hvid chokolade. Dertil letsyltet æble og en sorbet på havesyre og æble. Foto: Casper Dalhoff N.V. Tasting er nydeligt indrettet i en hyggelig herregårdsstue med gammelt træloft og fritlagte bjælker. Her er kun plads til syv-otte borde og møblementet består af danske møbelklassikere. Her ses tjenerelev Amalie Tarpgaard Nielsen på gulvet i restauranten. Foto: Casper Dalhoff Hvid asparges fra Knabegaarden på Fyn garneret med æggeblommecreme, syltede forårsløg, sprøde brødkrummer og blomsterkarse. Dertil en sauce på rygeost og champagne. Foto: Casper Dalhoff Restaurantchef Mikkel Sørensen er udlært på Molskroen og har efterfølgende arbejdet på Restaurant Moment nær Rønde. Han er tidligere kåret som Danmarks bedste tjenerelev sammen med  Emma Hjorth i 2018. Foto: Casper Dalohff Stegt jomfruhummerhale belagt med lardo og ærtepuré serveret med en sauce på yoghurt, æble og brunet smør. Foto: Casper Dalhoff


Nogle ville tale om vovemod. Andre ville kalde det dumdristigt. Jeg mener, hvem får dog idéen om at åbne en ny gourmetrestaurant på en øde egn i Vestjylland midt under en lammende pandemi? ..

Læs også