Weekend

Nybygger-vinderes hjem taler ind i populær tendens med naturlige materialer

Det er igen blevet populært at indrette sig med træ. Lise Vandborg og Michael Stig Christensen fra TV2-programmet “Nybyggerne” har ikke bare indrettet boligen med træ, men også bygget deres helt eget moderne træhus.

Parret Lise Vandborg og Michael Stig Christensen har bragt naturen ind i hjemmet med forskellige træsorter, udstoppede dyr og keramik i brændte farver. Foto: Camilla Skøtt I 2016 vandt Lise Vandborg og Michael Stig Christensen deres eget nybyggede hus i gør-det-selv-programmet "Nybyggerne" på TV2. Siden er de flyttet til Skørping for at være tættere på familien. Foto: Camilla Skøtt I træhuset, som parret denne gang har banket op helt fra bunden, er så mange elementer som overhovedet muligt bygget i træ. Foto: Camilla Skøtt I 2016 vandt Lise Vandborg og Michael Stig Christensen deres eget nybyggede hus i gør-det-selv-programmet "Nybyggerne" på TV2. Siden er de flyttet til Skørping for at være tættere på familien. Foto: Camilla Skøtt Lise Vandborg og Michael Stig Christensens hjemmebyggede træhus ligger på en naturgrund på en skrænt ved Rold Skov i Nordjylland. Foto: Camilla Skøtt Parret fra "Nybyggerne" har indrettet sig med en kombination af nyt, gammelt og hjemmelavet. Sengegærdet er lavet af en hjemmebygget egetræsramme, som de har flettet med sjener. Foto: Camilla Skøtt Et stort vinduesparti sørger for, at terrassen med udsigt ud over resten af naturgrunden stort set smelter sammen med husets rum. Foto: Camilla Skøtt Lise Vandborg og Michael Stig Christensen er ikke bange for at blande forskellige træsorter for at få mest mulig hygge og varme ind i hjemmet. Her er der blevet brugt træ til at skabe opbevaring. Foto: Camilla Skøtt Huset er indrettet med mange genbrugsfund – både af hensyn til klimaet, og fordi det giver en mere unik indretning, der ikke kan findes i et boligkatalog. Foto: Camilla Skøtt Med de mørkeblå keramiske fliser skiller badeværelset sig meget ud. Også her er der pyntet med planter og kunst. Foto: Camilla Skøtt

Det strømlinede træhus falder diskret ind i det nærliggende skovbryn, og træernes grene hænger så lavt, at de næsten banker på døren hos husets beboere. Her bor en lille familie på fire – mor, far og to sønner. Men det er ikke et standardhus, man kan finde nøjagtigt magen til på nabogrunden. For alt fra de gamle døre og karme til loftet i stuen og køjesengen på sønnen Villys værelse er nøje udvalgt – og alt sammen af træ.

»Vi har altid gået op i at finde og indrette os med ting og materialer, som er helt unikke, og det er træ. Det allerbedste er, hvis vi kan finde genbrugstræ og give det nyt liv. Selv det mest kedelige stykke træ bliver fuldstændig som nyt, når man lige sliber det. På den måde kan det holde for evigt, for man kan ikke slide det op - ikke engang på en menneskealder,« siger Michael Stig Christensen. ..

BRANCHENYT
Læs også