Weekend

Den nye Mercedes C-Klasse er fremragende, den bedste model er dog lige om hjørnet

Den nye C-Klasse fra Mercedes-Benz er et imponerende stykke ingeniørarbejde, men et par nye plug-in hybrider kommer inden for kort tid, og de kan meget vel blive de mest interessante i modelserien.

Mercedes er endnu ikke helt klar med de ventede plug-in hybrider, der kommer både som benzin og diesel, stort batteri, hurtig ladning og en rækkevidde på omkring 100 km, men disse kan potentielt sagtens ende med at blive de mest relevante modeller. Foto: Christian Schacht Oplevelsen af bilens interiør domineres af en centerplaceret kæmpeskærm med en række fysiske knapper i bunden. Designet minder om det, der kan opleves i den store S-Klasse. Foto: Christian Schacht Modelkoden er 206, og så ved Mercedes-nørder godt, at det er, hvad der på godt, gammelt automobil-dansk hedder C-Klasse og dermed virksomhedens mest solgte model. Foto: Christian Schacht Modellen byder på masser af plads og praktisk anvendedelighed. Foto: Christian Schacht

”Kører du i noget spændende for tiden?” spurgte en bil-ligeglad bekendt mig forleden. Den nye Mercedes C-Klasse. ”Nå, er det så endnu en elbil?” forhørte han sig videre med et noget tomt blik i øjnene, med tydelig henvisning til de mange fuldt elektriske modeller, jeg er kommet anstigende i det seneste års tid. Næh, men den kommer snart som plug-in hybrid og rekordlang rækkevidde på strøm i klassen af firmabiler.

Pludselig gik der en prås op for ham. ”Flere af mine kolleger kører vist C-Klasse,” sagde han, og den pointe kunne ikke være mere rigtig. Og opladningshybriderne skal vise sig at spille en voldsom rolle i denne test. ..

Læs også