Weekend

Marie Reuther er virkelig god som overklassepige med dødsønske, men ”Kamikaze” er alligevel ikke helt vellykket

Den første danske serie på HBO Max er visuelt lækker, men savner substans og interessante karakterer.

Julie (Marie Reuther) får sig lidt af et chok, da hendes familie dør i et flystyrt i Afrika. Det ansporer til et dødsønske hos den unge gymnasiepige i den danske HBO Max-serie “Kamikaze”, der gerne vil være både bedre og frækkere, end den er. Foto: HBO Max

Når man først har tænkt det, kan man ikke få det ud af hovedet. Selv om ”Kamikaze”, det første danske seriebidrag til HBO Max, instrueret af Kaspar Munk og med manuskript af Johanne Algren, gerne vil være en hæsblæsende, kronologisk splintret og moderne dramaserie for unge (og på visse punkter lykkes med det), så minder historien om overklassepigen Julie (Marie Reuther) fra Hellerup til forveksling om en 2021-udgave af den lykkeligvis hedengangne TV3-soap ”2900 Happiness” (2007-2009). Thomas Glud og Iben Gyllings glitrende serie om de rige og smukke i det nordkøbenhavnske forstadsliv før finanskrisen står som et stædigt referencepunkt, selv om ”Kamikaze” åbenlyst ikke ønsker at identificere sig med det trivielle.

19-årige Julie lever et efter eget udsagn perfekt liv. Sammen med sine venner (hvoraf to er reduceret til politisk korrekte skabeloner i form af den farvede veninde og den homoseksuelle ven) indtager hun hovedstadens mærkevarebutikker, og de privilegerede gymnasieelever er ligeglade med, at det ser latterligt ud, når de sidder og drikker chardonnay til frokost som små voksne. Livet er i det hele taget ret let, når man er Julie, og Marie Reuther fanger hende lige på kornet – og formår at gøre hende bare nogenlunde interessant, selv om opgaven er vanskelig. ..

Læs også
Top job