Weekend
BREAKING

Luftens Helte serverer barndommens lydtapet for fuld skrue: »Vores generation får helt julelys i øjnene«

De spiller for udsolgte sale. Deres fans skråler med på hvert et nummer. De danser til musikken med flagrende arme og skåler i fadøl. Det er et nostalgitrip, mener mediehistoriker. Mød Luftens Helte – Danmarks Disney-band.

Frontfigurerne i Luftens Helte, Hans Ole Munkgaard, Laura Leubach og Kasper Fonnesbæk Andersen trækker på den samme kærlighed til Disneys sange, når de står på scenen, som får publikum til at ryste hofterne og synge med foran scenen. Foto: Andreas Dalum Sahl Foto: Andreas Dalum Sahl Foto: Andreas Bang Kirkegaard Foto: Andreas Bang Kirkegaard "Luftens Helte" er et coverband, som spiller Disney sange – for voksne! Årtiers "indoktrinering" betyder, at store som små, unge som gamle får nostalgiske følelser ved lyden af Disneys sange. Når Luftens Helte spiller koncert, står der efter sigende en udsolgt sal af voksne og synger med. Foto: Andreas Bang Kirkegaard Foto: Andreas Bang Kirkegaard Foto: Andreas Bang Kirkegaard Foto: Andreas Bang Kirkegaard "Luftens Helte" er et coverband, som spiller Disney sange – for voksne! Årtiers "indoktrinering" betyder, at store som små, unge som gamle får nostalgiske følelser ved lyden af Disneys sange. Når Luftens Helte spiller koncert, står der efter sigende en udsolgt sal af voksne og synger med.

Ja, du læste rigtig. Et band, der udelukkende spiller musik fra Disneys univers, og de optræder for voksne. Det er ballader fra klassikere som Løvernes Konge, Mulan, Tarzan og mange flere. 19 artister spiller lykkemusik til et voksent publikum i slut 20’erne og 30’erne, der rocker med på musik fra deres barndoms tegnefilm.

»Folk står op og råber på os, inden vi kommer på scenen. Det er den vildeste rockstar-følelse,« fortæller Kasper Fonnesbæk Andersen, forsanger og medstifter af Luftens Helte...

Læs også
Top job